Çaji Matcha, i njohur ndryshe si çaji pluhur, merret nga e njëjta bimë si çaji jeshil. Por ndryshon nga kjo e fundit pasi është më shumë efektive se çaji jeshil kur vjen puna tek humbja e peshës.

Çaji Matcha është shumë i ulët në kalori. 1 gram përmban rreth 3 kalori.

Përveç kësaj, ashtu si çaji jeshil, çaji matcha përmban shumë antioksidantë të cilat mund të ndihmojnë në nxjerrjen jashtë të toksinave, rrit sistemin imunitar dhe zvogëlon inflamacionin. Gjithashtu përshpejton humbjen e peshës.

Katekinat e pranishme në çaj ndihmojnë në përmirësimin e shkallës metabolike gjatë dhe pas stërvitjes.

Prandaj të gjithë ju që keni nevojë të sillni trupin në formë, filloni të konsumoni çajin Matcha!