Ja si bëhet mjekimi i artritit urik

506

Përveç terapisë medikamentoze, të sëmurët me artrit urik, duhet të kenë kujdes edhe në përdorimin ushqimor

Mjekimi i artritit urik konsiston në; qetësimin e atakut akut sa më shpejtë që të jetë e mundur; parandalimin dhe mjekimin e ndërlikimeve që rezultojnë me krijimin e tofeve dhe destruksionin e nyjave; parandalimin ose mjekimin e patologjive shoqëruese si obeziteti, diabeti, hipertensioni dhe hypertrigliceridemia.

për më shumë lexoni Gazetën Telegraf