Ja pse janë të rrezikshëm sfungjerët e trupit

153

Gazeta Telegraf/

A e keni menduar ndonjëherë
se sa të pastër janë sfungjerët dhe a duhet t’i përdorim?

Sfungjeri
i trupit është një produkt i cili mund të gjendet në çdo tualet e nëse disa e
përdorin në çdo larje disa të tjerë e kanë harruar diku të varur për vite të
tëra.

Një
studim i publikuar në Journal Of Clinical Microbiology zbuloi  se
sfungjerët janë mjedisi perfekt për krijimin e mikroorganizmave.

Lagështia,
ngrohtësia dhe materiali i sfungjerit ndihmon bakteret të zhvillohen e të
shumohen në pafundësi. Nëse ju nuk tregoni kujdesin e duhur ndaj sfungjerëve,
ti shpëlani e t’i thani mirë, do të ishte e rekomandueshme të mos e përdornit
një të tillë.

Nëse
sfungjeri i trupit është pjesë e higjienës vetjake duhet të dini që duhet
ndërruar çdo 4 javë.