Ja përfitimet shëndetësore që sjell boronica e kuqe

268

Boronicat e kuqe janë ndër frutet me më së shumti përfitime shëndetësore.

Dhe pikërisht për këtë ka arsye të mira për t’i konsumuar gjatë gjithë vitit, qoftë të ngrira, të thata ose në lëngje.

Sipas disa hulumtimeve të reja ky lloj i boronicave të kuqe ndihmon kundër kërcënimit global të antibiotikëve dhe baktereve që përdoren në teknologjinë ushqimore për të rritur afatin e përdorimit të produkteve.

Ja disa prej përfitimeve që japin boronicat e kuqe:

Boronicat e kuqe frenojnë rezistencën e antibiotikut

Ato janë anti-inflamatore dhe të mbushura me antioksidantë

Boronicat e kuqe nxisin qarkullimin

Mbrojnë nga sëmundjet

Ndihmojnë në shëndetin e zorrëve

Rrisin imunitetin