Ja mënyra më e lehtë për të mbajtur larg shtëpisë mizat

355
Në stinën e verës thuajse në çdo shtëpi janë të pranishme buburrecat apo insekte të tjera. Një metodë efektive për eleminimin e këtyre insekteve është përzierja e të bardhës së vezes me acid borik 3% dhe ujë. Në një shishe sprucuese hidhni 1 gotë ujë, 100 ml acid borik 3% dhe të bardhën e 1 veze. Spruconi vendet ku janë të pranishme insektet dhe e bardha e vezës do të thahet duke formuar topa të vegjël. Substancat e gjendura në acidin borik do të bëjnë të mundur vrasjen e insekteve, pa shkaktuar efekte anësore tek anëtarët e familjes. Përsëriteni këtë proçedurë çdo ditë. Acidi borik është dizinfektues dhe nuk ka përbërës kimik të dëmshëm në përbërien e tij.