Ja kush shkakton dhimbje të disa kyçeve njëkohësisht

395

KËSHILLA/ Mjekët tregojnë se cilat janë sëmundjet degraduese kocko-kërcore të manifestuara me dhimbje kyçesh

Shkaqet më të rëndësishme të dhimbjes së kyçeve mund të jenë proceset e degradimit kërcor-kockor, mahisja jomikrobike dhe sëmundjet e indeve në afërsi të kyçeve. Përsa i përket degradimit kockor-kërcor ai është një çekuilibrim metabolik që normalisht fillon rreth dekadës së tretë ose më vonë, por nuk përjashtohet as në moshat e reja. Këtu loz rol ushqimi, dieta, veprimtaria fizike, mjedisi, ilaçet, kimikatet, shpërdorimi në alkool, në duhan etj.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf