Ja disa këshilla për të mbajtur nën kontroll sëmundjet e gjakut

108

Shkaqet kryesore të shfaqjes së sëmundjes janë alkoolizmi kronik, barnat etj.. Karota, e pazëvendësueshme për pastrimin e gjakut

Mungesa e hekurit është shkaku më i shpeshtë i anemisë, madje, ajo shfaqjet më e shpeshtë te femrat dhe kjo për shkak të menstruacioneve (që natyrisht shoqërohen me humbje gjaku  dhe me humbje hekuri). Në moshat e thyera, anemia nga mungesa e hekurit ka shumë mundësi të jetë pasojë e kancerit në gjak, ndërkohë që tek fëmijët mundet që mungesa e hekurit të jetë pasojë e sasisë të pamjaftueshme në dietë.

Shenjat

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf