Ja çfarë ndodh nëse hani hudhër me mjaltë

221

Hudhra është një ndër perimet që njihet për vetitë e saj në sistemin imun. Një përzierje e re e cila mund të përfshin mjaltë dhe hudhër është bërë hit kohët e fundit online. Shumica prej nesh tashmë e dimë se hudhra është e mirë për ne, por a e keni ditur se ajo mund të kombinohet me mjaltë për përfitime më të mëdha? Në një hulumtim të kryer në Los Anxhelos nga Instituti për Hulumtime Biomjekësore ‘Harbor-UCLA’, u gjet se hudhra mund të parandalojë përparimin e sëmundjeve të zemrës.

Hudhra jo vetëm që ju ndihmon në luftimin e sëmundjeve të zemrës, por ajo ju ndihmon gjithashtu edhe në reduktimin e shtypjes së lartë të gjakut. Kombinimi i mjaltës me hudhër jo vetëm që është i shijshëm, por edhe duket mirë. Mjalti është një produkt që ka treguar se redukton kollën kur merret gjatë gripit. Ta merrni këtë përzierje në mëngjes para gjitha ushqimeve tjera, do t’ju përgatisë për gjithë pjesën tjetër të ditës. Përfitimet shëndetësore nga hudhra janë të mëdha, poashtu edhe nga mjalti. Nëse i kombinoni këto dyja së bashku do të përgatisni një ‘bombë’ për të gjitha komplikimet shëndetësore që mund t’i keni. Konsumojeni përzierjen me një lugë mesatare çdo mëngjes, dhe ndjehuni të shëndetshëm gjatë gjithë ditës!