Ja 5 rregullat bazë të ushqyerjes për të qenë të shëndetshëm

313

Është e nevojshme të hani një shumëllojshmëri frutash dhe zarzavatesh çdo ditë për të përfituar maksimumin e lëndëve ushqyese

Cilat janë 5 rregullat e arta për një ushqyerje të shëndetshme dhe perfekte?

Dieta

Të ushqehesh në mënyrë të shëndetshme ndonjëherë kërkon ndonjë sakrificë, por edhe një bazë të mirë informacioni. Po, sepse kur flitet për dieta dhe një ushqyerje korrekte të zakonshme, kemi nevojë për informacionet e duhura që na ndihmojnë të hamë më mirë dhe së dyti të mbrojmë shëndetin tonë. Këtë duhet ta bëjmë pavarësisht planeve të momentit për t’u dobësuar apo shëndoshur. Duhet të jemi të informuar për ushqimet që na bëjnë mirë dhe për ato që janë të dëmshme. Pasi ta kemi bërë këtë, nuk është fare e vështirë, mjafton vetëm të konsumojmë ato më të shëndetshmet e të heqim dorë një herë e përgjithmonë nga patatet e skuqura apo ëmbëlsirat me shumicë.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf