Ja 20 shenjat e tumoreve që nënvlerësohen nga femrat

232

Këtu përfshihen tumori i mushkërive, i vezoreve, i gjirit, lëkurës, mëlçisë, fytit dhe leucemia

Pjesa më e madhe e femrave nënvlerësojnë shenjat e sëmundjeve serioze, nuk i marrin seriozisht dhe nuk shkojnë tek mjeku që në fazat e para të sëmundjes. Por, në rast të shfaqjes së ndonjë lloj tumori mbesin shumë vonë në kurimin e tij. Më poshtë do japim 20 shenjat e sëmundjeve tumoroze të nënvlerësuara nga femrat sipas revistës “Reader’s Digest”:

1. Bllokim dhe probleme në frymëmarrje: një nga shenjat e para që mbajnë mend të sëmurët me tumor në mushkëri, është bllokimi dhe problemet në frymëmarrje.

2. E kollitur kronike dhe dhimbje në kraharor: shumë lloje të tumorit përfshirë këtu leuceminë dhe tumorin e mushkërive mund të fillojnë me një kollë të keq, bronshit apo të ngjashme. Faktikisht në rastet e sëmundjeve të tumorit problemet shfaqin pak kokëfortësi dhe nëse zhduken për një periudhë kohore, ato mund të shfaqen përsëri më vonë. Disa të sëmurë të prekur nga tumori i mushkërive pohojnë se përjetojnë dhimbje të forta gjoksi të cilat përhapen më pas deri poshtë krahut.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf