Infeksionet tropikale dhe sëmundjet e zemrës

353

STUDIMI I OBSH-së/ Numri i vdekjeve nga sëmundjet kardiovaskulare, mund të dyfishohet në vitin 2020

Organizata Botërore e Shëndetësisë thotë se ka një rritje “alarmuese” të sëmundjeve kardiovaskulare të rrezikshme për jetën në shumë vende me të ardhura të ulëta dhe të mesme. Një raport i ri nga kjo organizatë thotë se ky mund të jetë rezultat i infeksioneve virale, bakteriale dhe parazitare të pakontrolluara si dhe sëmundjeve kronike si tuberkulozi sida, dhe sëmundjeve të shkaktuara nga thumbimet e insekteve.

Studimi 

për më shumë lexoni Gazetën Telegraf