Infeksionet e rrezikshme të thonjve

139

Në thonj shihen qartë detajet që kanë rëndësi për shëndetin tonë, duke përfshirë edhe treguesit për praninë e sëmundjeve

Shpejtësia e rritjes së thonjve mund të ndryshojë nga personi në person, por ekziston tendencë e rritjes më të shpejtë gjatë muajve të verës. Pllaka e thoit përbëhet nga keratina (qeliza të brirëzuara, të ngjeshura), që paraqet një substancë të fortë dhe rezistuese. Fortësia e pllakës së thoit varet edhe nga sasia e ujit që mund të lidhë.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf