Nëse po mendonit të hiqni çokollatën dhe verën nga lista juaj e ushqimit për faktin e thjeshtë se jeni mbipeshë dhe dëshironi të humbni peshën, ndaloni.

Është treguar se si çokollata ashtu edhe vera ngadalësojnë plakjen.

Sipas studimeve të fundit shkencore është përcaktuar se ka një substancë të quajtur reservatrol në verë të kuqe dhe çokollatë të errët që shkakton rinovimin   dhe funksionimin e përkryer të qelizave. Kjo substancë ndihmon gjenet që normalisht janë çaktivizuar nga mosha e vjetër dhe riaktivizon disa funksione që parandalojnë plakjen.

Gjithashtu, konsumimi i çokollatës me përmbajtje të lartë kakaoje, i siguron trupit tuaj shumë fibra dhe minerale të tretshme si hekur, magnez, bakër dhe mangan, gjithashtu ndihmon në përmirësimin e rrjedhjes së gjakut dhe zvogëlimin e presionit të gjakut.

Ndërsa, vera e kuqe i siguron trupit tuaj vitamina dhe minerale që do t’ju ndihmojnë të zvogëloni rrezikun e takikardisë. Pavarësisht nga përfitimet e mëdha të këtyre dy ushqimeve, rekomandohet të mos abuzohet, pasi çdo gjë që tejkalon dëmton.