Higjiena e gojës ju mbron nga sëmundjet e zemrës, mushkërive dhe alzheimerit

145

RËNDËSIA/ Ju sjellim një listë të sëmundjeve, të cilat do t’i parandaloni me larjen e rregullt të dhëmbëve

 

Përveç dhëmbëve të bukur dhe të shëndetshëm, mbajtja e higjienës së zgavrës së gojës mundet edhe të parandalojë shumë sëmundje. Ju sjellim një varg të gjendjevem të cilat do t’i parandaloni me larjen e rregullt të dhëmbëve.

Sëmundjet e zemrës – Personat e rritur, të cilët çdo ditë e mbajnë higjienën e zgavrës se gojës kanë rrezik dukshëm më të vogël nga krijimi i sëmundjeve të zemrës dhe sulmit në zemër, kanë zbuluar shkencëtarët amerikan…

 

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print