Hernia diskale, terapia që shmang operimin

349

PROBLEME ME KURRIZIN/ Sëmundja ndodh kur një nga disqet në shpinë del prej vendit të tij të vërtetë

Roli i diskut është që t’i mundësojë boshtit kurrizor të njeriut lëvizje në të gjitha drejtimet. Si pasojë e lëvizjeve të ndryshme që bën njeriu gjatë punës dhe aktiviteteve të veta jetësore, vjen deri te degjenerimi i diskut duke kaluar nga një masë e butë në një masë më të fortë. Po ashtu, si pasojë e këtyre degjenerimeve, por edhe si pasojë e ndonjë ngritjeje të ndonjë peshe apo ndonjë lëndimi, vjen deri te rrëshqitja e diskut që në gjuhën mjekësore quhet herni diskale.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf