Hernia diskale dhe nervi shiatik, ja bimët që e kurojnë

235

Mjekët këshillojnë si të përgatisni recetat, sa duhet të zgjasë kura dhe cilat janë bimët mjekësore që duhen përdorur

Midis dy vertebrave të shtyllës kurrizore ndodhet një kërci në formë jastëku apo disku, i cili ndalon fërkimin e sipërfaqeve kockore midis tyre, siguron elasticitetin, lehtëson lëvizjet dhe bën shpërndarjen e peshës së shtyllës. Kur ky jastëk prej kërci dëmtohet, humbet formën e tij normale dhe del nga vendi duke shtypur kështu rrënjët e nervave që fillojnë pikërisht nga trupat e vertebrave, kemi të bëjmë me hernie diskale.

Hernia diskale

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf