H1N1, gripi i derrave që rrezikon deri në vdekje

148

KUJDES! Duhet të jeni të vëmendshëm sepse simptomat e këtij gripi janë të ngjashme edhe me sëmundjet e tjera

Gripi, i ashtuquajtur, i derrave (Swine Flu), është një sëmundje akute e rrugëve të frymëmarrjes, i shkaktuar nga viruse gripale të tipit A, që origjinën e kanë nga derrat.

Pandemia e Gripit A H1N1 është një sëmundje që në mënyrë mjaft të rrufeshme dhe shumë të shpejtë u bë problematika numër një në mbarë shëndetësinë botërore që në një mënyrë na intrigoi të gjithëve me pyetjet se çfarë në të vërtet është e tërë kjo situate? A është rreziku potencial për pandemi? A është e tëra kjo sa për t’u shitur vaksinat?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf