Gjumi në një anë zvogëlon rrezikun e sëmundjeve neurologjike

158
Gjumi është procesi më i rëndësishëm për shëndetin e organizmi tonë. Një rol të rëndësishëm për këtë ka dhe krahu që ne pozicionohemi për të fjetur gjumë. Sipas një studimi të realizuar në vitin 2007 rezulton se gjumi në një anë është mjaft i favorizuar për njerëzit që vuajnë nga dhimbjet e supit, qafës, kurrizit etj. Ndërsa një sudim i kryer në vitin 2014 konstatoi se burrat që kishin çrregullime me gjumin, kishin 1.5 herë më shumë gjasa për t’u prekur nga sëmundjet neurologjike sesa të tjerët.