Gazeta Telegraf/ Pozicionet e seksit të këshilluara nga mjekët gjatë shtatzanisë

179

 

Thuhet se gjatë një shtatzanie është më mirë të mos
konsumohen raporte seksuale për të mos i shkaktuar dëmtime  fëmijës.

Nuk ka asgjë më të
gabuar se kjo.

Në fakt, duke
bërë dashuri gjatë shtatzanisë rritet intimiteti i çiftit dhe mund edhe të
bëhet një eksperiencë e dobishme dhe emocionuese. Shumë shpesh një çift e
minimizon marrëdhënien ndërsa gruaja është shtatzanë dhe kontaktet midis dy
partnerëve kufizohen te  puthjet dhe përqafimet, pa kaluar në aktivitetin
e plotë. Shumë çifte kanë frikë se i shkaktojnë probleme fëmijës së palindur,
ndërsa nënat shmangin disa lloj përvojash, në mënyrë që të pakësojnë dëshirën e
tyre.

Të dy kanë
frikë se kjo mund të njollosë shenjtërinë e amësisë. Megjithatë, të gjitha këto
shqetësime nuk kanë asnjë arsye për të ekzistuar. Në fakt, nuk ka asnjë
kundraudhëzim për të kryer marrëdhënie gjatë shtatzanisë, vetëm nëse është
mjeku ai që e ndalon, e në disa raste të veçanta, të tilla si; një shtatzëni me
rrezik të lartë apo shëndet i dobët i nënës së ardhshme.

Në fakt, akti
nuk dëmton as fetusin as nënën dhe e bën të mundur që një çift të forcojë dhe
rrisë lidhjen përmes zbulimit të ndjesive të reja dhe të paprovuara më parë. Të
bësh dashuri me një bark të madh mund të jetë moment eksitimi dhe ekstaze, me
gruan që arrin të ndjejë emocione të amplifikuar dhe shumë më të thella se
normalisht. Seksi gjatë shtatzanisë gjithashtu ka përfitime nga pikëpamja e
shëndetit, si edhe zvogëlon rrezikun e lindjes së parakohshme. Ja disa nga pozicionet:

Pozicioni përballë

Si arrihet: Qëndroni në mënyrën
spooning me njëri tjetrin, me mashkulin nga mbrapa.
Pse është ideale: Nuk lejon
që penisi të shkojë thellë, pasi kjo do të ishtë problem duke qenë se cerviksi
është më i ndjeshëm gjatë shtatzanisë. E mer presionin nga barku dhe legeni.
Krijon mundësi që duart e tij të arrijnë gjoksin tuaj.Mbretërësha
merr mbretin

Si arrihet: Ai ulet në një kolltkuk që ka anash
vend për të mbështetur krahët. Me kurrizin e saj mbështetur tek ai- dhe
mjaftueshëm lubrifikim për të parandaluar dhimbjen- ajo vendos duart tek krahët
e kolltukut dhe ulet mbi penisin e tij. Ai i vendos duart e tij tek vithet e
saj që ta ndihmojë të ulet e të ngrihet, ose nëse ajo është e fortë dhe e bën
vetë, ai mund të luaje me gjinjtë e saj dhe klitorin. (Mbase këtë pozicion
është më mirë ta provoni njëherë me rroba, përpara se të zhvisheni)

Pse është ideale: “Ajo mund të qëndrojë në një pozicion
dhe mund të lëvizë nga aty me ndihmën e tij. Është një mrekulli për shtatzaninë
pasi ajo ka kontroll për thellësinë dhe shpejtësinë.

 

 

Pozicioni
“dembel”

Si
arrihet:
 Qëndroni
në drejtime të kundërta me partnerin teksa rrini shtrirë me kurriz. Më pas
kryqëzojini këmbët si gërshërë.

Pse është ideale: “Ky pozicion arrihet me shumë pak punë
nga të dy partnerët sepse e kanë të dy peshën e shpërndarë në kurriz dhe mund
të kontrollojnë penetrimin më thjeshtë, duke i lejuar duart të prekin klitorin
e saj.