Gastriti, inflamacioni i stomakut

205

Çfarë është gastriti ?        

Gastriti është inflamacioni i mukozës së stomakut pra i shtresës që mbulon stomakun nga brenda dhe kontakton me ushqimet. Është një sëmundje që shihet shpesh sidomos tek të moshuarit. Më shpesh vihet re në formën kronike. Në krahasim me ulcerën ka një dëmtim më sipërfaqësor, por edhe mund të depërtojë më thellë në shtresat e qelizave të stomakut. Më së shumti formohet prej një infeksioni bakterial dhe kjo bën që me një kurë të mirë antibiotikësh të  kurohet. Megjithëse, shihet shpesh në të shumtën e rasteve kalon një kohë të gjatë pa dhënë

Shkaqet e gastritit                                                                                                                                                                                      

– Shkaku më kryesor është një infeksion kronik i shkaktuar nga bakteri Helikobakter Pylori. Është një baktere shumë e përhapur në të gjithë botën.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf