Ftoi , fruti i vjeshtës dhe dobitë e tij

154
Për qëllime mjekësore përdoren farat e thara, gjethet dhe tuli i ftoit. Ja si se mund ta konsumoni, frutin mbret të vjeshtës
Nëse posedoni ftua kurrsesi mos e anashkaloni atë.  Për një kohë të gjatë njihet si simbol që sjell fat, dashuri, pjellori dhe bukuri.  Ftoi është i pasur me pak kalori dhe yndyrë, ndërsa posedon më shumë karbohidrate, fibra dietale dha proteina.  Ftoi është i pasur me vitamina C, provitamina A, B1, B2, B3, pastaj mineralet bakër, kalium, kalcium, magnez, hekur.