Fruti që shëron dobësitë fizike, kollën e mirë, reumatizmën dhe ulçerat e lëkurës

476

KËSHILLA/ Njerëzit që vuajnë nga diabeti, koliti, gastriti, duhet të hanë frute gështenje, por në sasi të kufizuara

Çaji i përgatitur nga gjethet e thara të gështenjës, shërbejnë për kurimin e kollës së mirë, për shërimin e sëmundjeve të rrugëve të frymëmarrjes, të reumatizmës çdo forme të dizenterisë edhe në rastet me hemorragji ka veti tonike dhe jep rezultate të mira në stomak si tretës dhe si nxitës për hapjen e oreksit. Bën mirë posaçërisht kundër heqjes së barkut. Ndikon edhe për uljen e temperaturës. Ky çaj përdoret me shumë dobi edhe kundër dhimbjeve të syve duke i shpërlarë së jashtmi me të.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf