Efektet e shëndetshme të manaferrave

452
Manaferra është një frut që ka veti të ndryshme shëruese, për shkak të përmbajtjes që gjendet te pjesë të ndryshme të saj si gjethet, lulet, rrënja dhe fryti. Gjethet e reja, të gjelbra dhe lulet e saj mblidhen në qershor dhe korrik. dhe më pas bëjmë tharjen e tyre. Gjethet e manaferrës përdoren për përgatitjen e çajit, nga i cili mund të bëhen kompresa për mjekimin e ënjtjes së syve dhe fytyrës. Te manaferra gjenden minerale dhe vitamina si; kalium, fosfor, magnez, klor, kalcium, pastaj vitamina provitaminë A, vitamina B1, B2, B5, B6 dhe, më së shumti – vitaminë C. Ndërkohë studime të ndryshme kanë treguar se manaferrat ndihmojnë kundër llojeve të ndryshme të kancerit, ulin shtypjen e lartë të gjakut dhe pengojnë gjakderdhjet e vogla.