Efektet e konsumimit të bukës te diabetikët dhe rëndësia e grurit diabetik

225

Studimi Shkencor i mjekut Theodhor Duma: Ja çfarë duhet të hanë pacientët që do mos u rritet sheqeri në gjak

Efekti i konsumit  të bukës së grurit  tek njerëzit që vuajne nga DIABETI TIPIT 2  është i madh. Është provuar se konsumimi i një riskë bukë gruri, që është rreth 15 gr, është e barabartë me konsumimin e një luge sheqer nga dëmi që shkakton në rritjen e nivelit të sheqerit në gjak tek pacientët me diabet. Por njerëzit konsumojnë më shumë se një riskë bukë, konsumojnë 2 a tre rriska, pra konsumojnë më shumë se një lugë sheqer, pra dhe efekti i rritjes se glicemisë, të sheqerit në gjak do të jete akoma më i madh.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf