E pabesueshme: njerzit vërshojnë shqipërinë për ilaçin çudibërës që mjekon apsolutisht të gjitha sëmundjet?!

2947

Misteri i sekretit

Kohëve të fundit kemi vërrejtur se njerzit gjithnjë e më shumë shtrojnë pyetje lidhur me vajgurin (gazin-petrolej) çudibërës nga Shqipëria, që mjekon sëmundjet maligne. Edhe pse ekzistojnë dëshmi të shumta, ky fakt është edhe sot e kësaj dite i mbështjellur me mister.

 Ekziston një varg gjërash që mund të mjekojnë njerzit, për ato kemi një pasqyrë krejtësisht tjetër, i konsiderojmë helmuese, ose në rastet më të mira si ndonjë diçka që nuk është mirë të konsumohet si mjet mjekues. Edhe pse nafta si dhe derivatet e shumta të sajë përdoren në një varg të proceseve  industriale, njerzit nuk janë të vetëdijshëm se nafta përdoret edhe në industrinë  e mjekësisë  farmaceutike, që krahas problemeve që mund ti kemi në energjetikë, mungesa e naftës do të sillte deri tek një varg problemesh , nga të cilat mjekësia gjithësesi një degë e industrisë  së sajë do të vuante shumë nga mungesa e naftës.

Deri te paraqitja e internetit, në mënyrë misterioze janë zhdukur shumë shkencëtar dhe mjek të cilët kanë dashur që të dëshmojnë  se kerozina e destiluar –vajguri (petrolei) është shumë efikas në mjekimin e shumë llojeve të sëmundjeve maligne si dhe sëmundjeve të tjera.  Me paraqitjen e internetit, ky sekret është zbuluar dhe është bërë e pamundshme që tu kërcënohen mjekëve por për ate kanë filluar presionet e mëdha ndaj fabrikave të vajgurit-petroleut, që nëpër botë po shuhen njëra pas tjetrës. Ndër të parat që për këtë problem ka folur është mjekja gjermane dr. Paula Canner, e cila tërë jetën e sajë ia ka kushtuar hulumtimeve të kancerit dhe e cilë në një nga studimet e saja ka bërë publike pohimin se ata që gjatë vitit pijnë njëzet ditë me radhë nga një lugë të çajit vajguri-petrolej, kurrë nuk do të sëmuren nga kanceri ose leukemia.
Fillimisht vajguri për nevoja farmaceutike është përdorur për mjekimin e tuberkulozit dhe psoriazës, por mjekësia zyrtare kurrë nuk i ka pranuar vetitë dhe karakteristikat mjekuese.  Është vërtetë interesant se si ndër të parët në botë për vetitë dhe karakteristikat mjekuese të vajgurit-petroleit, kur janë në pyetje sëmundjet maligne, ka shkruar Josif Pançiq në librin e tij “Omorica” , pas së cilës serbet masovikisht kanë filluar të mjekohen me vajguri. Ata që kanë mbijetuar falë vajgurit, më pastaj kanë marrë përgjigje se kanë qënë të diagnostifikuar gabimisht. Gjatë Luftës së Parë Botërore, njerzit masovikisht janë mjekuar me vajguri, sepse nuk ka pasë kurrfar barnash tjera, por për vetitë mjekuese askush nuk ka dashur publikisht dhe zëshëm të flase.

Doktoresha  Paula Canner, e cila përndryshe edhe vetëveten e ka mjekuar me vajguri që në moshën 31 vjeçare nga kanceri i zorrëve që është zgjëruar edhe në veshkë, ka evidencë shumë të rregullut për mbi 2.000 pacientët e sajë, që kanë fituar jetë të re falë vajgurit me të cilin janë mjekuar nga kanceri. Edhe përkundër kësaj që ka pasë kërcënime serioze pas publikimit të punimeve të saja, Paula nuk është frikësuar  dhe falë këmbëngulësisë së sajë, sot vajguri është legalizuar në mjekimin e kancerit në Zvicërr, Francë, Poloni dhe Hungari.

Për çka në të vërtetë bëhet fjalë?

Kerozina e pastër  (vajguri i pastruar, i destiluar) pastron trupin thelbësisht. Ai shërben për dekontamimin e trupit, regjenerimin, shërimin nga sëmundjet dhe plagët.

Ai nuk është helm dhe helmues  për njerzit. Shumë raste kanë dëshmuar se mund të mjekojë: kancerin; tumoret; metastazat; prostatën e sëmurë; diabetin; plogështinë; paralizën e fëmijve; reumatizmin; gihtin; opstrukcionet e zorrëve; leukeminë; aneminë; sëmundjet e mëlçive; tamthin; zorrët; pengesat e tretjes dhe shumë sëmundje tjera, ose së paku të zbusë vuajtjet.

Edhe për mjekimin e qenve dhe maceve me kancer, përdorimi i kerozinës është treguar i suksesshëm.
Në librin e  Genadij Petroviç Malahov “Mjekimi me kerozin” shkruan se 100% vajguri i pastruar është i vetmi preparat i parrezikshëm dhe mjekues dhe se ky në fakt është emri i dytë i kerozinës. Mirëpo, kerozina  si  derivat që të gjithë e dijnë mirfilli që përdoret si karburant për aeroplana nuk guxon të pihet sepse atij kerozini i shtojnë një supstancë kundër ngritjes, (duke pasë parasysh se aeroplani fluturon në lartësi të mëdha). Ajo supstancë që I shtohet kerozinës së aeroplanave është tepër helmuese, prandaj nuk preferohet dhe nuk guxon të futet në organizëm të njeriut. Me destilimin që bëhet, nga vajguri largohen acidet e ndryshme si p.sh mbeturinat e naftës, metale të ndryshme të rënda etj etj. Pra, mos bleni vajguri për llamba ose kerozin si karburant, por ekskluzivisht vajguri-petrolej të 100% të pastër sepse ai është i vetmi fare i pa  dëmshëm.

Malahov pohon në librin e tij se katër decilitra vajguri të padestiluar është doza vdekjeprurëse për njeriun, ndërsa nga vajguri i destiluar nuk do ti ndodhte asgjë që do të ngacmonte diarenë dhe vjelljen.

Vajgru i bardhe dhe i tejdukshëm është garancë se është i pastër. Vajguri i pastër nuk mund të njihet edhe për nga ajo se në mënyrë vizuaele mund të dallohet nga uji. Duket krejtësisht i tejdukshëm dhe nëse ndodhet në gotë nuk ka kurrfat dallimi (pos natyrisht erës dhe shijes) ndërmjet vajgurit dhe ujit. Vajguri të cilit i janë shtuar aditivet e ndryshme e bëjnë ate të papërdorshëm për mjekim dhe i shtohen edhe ngjyrëra të ndryshme për të mundr të dallohet nga ai që është për mjekim.  Pra nëse vajguri është i bardhë dhe i tejdukshëm atëhere është me siguri për mjekim.
Svakako provjerite kemijski sastav petroleja koji mislite uzimati.

Vajguri nga Shqipëria-nga rajoni i Krujës

Burimet flasin se çmimi i sotëm i një litre vajguri natyror nga burimet vajgurore të rrethit të Krujës, arrinë çmimin deri në 150 euro për litër, por kur kihet parasysh se duhet ndejur në gjunjë 15-20 minuta në atë burim në Shqipëri që të mbushet një litër, sepse ato burime rrjedhin pika-pika, atëhere ajo është përafërsisht edhe çmimi që është i pritur. Ose mund të furnizoheni me vajguri industrial, respektivisht medicinal të destiluar ku ka edhe deklaracionin shtetëror se është 100% i pastër.
Farudin Xheluli është hotelier i mirënjohur nga Novi Sadi, i cili pohon dhe konfirmon se është mjekuar nga një formë e rëndë e kancerit në lukth, pikërisht me vajguri, që dëshmohet edhe me anë të dokumentacionit mjekësor. Mua vajguri ma shpëtoi jetën, pot ë mos ishte vajguri unë sot nuk do të isha gjallë-rrëfen Farudini dramën e tij të jetës. Kam ndier dhimbje të tmerrshme në bark me muaj të tërë, duke filluar nga viti 2008, por nuk kam shkuar te mjeku, duke menduar se do të kaloje. Atëhere kur më nuk kam mundur asgjë me ngrënë dhe kur kam rënë në peshë vetëm 50 kg, kam kuptuar se është diçka serioze dhe kam shkuar në kontroll mjekësore. Menjëherë më është thënë se vuaj nga kanceri në lukth por unë nuk kam besuar në këtë. Pastaj kam shkuar te një mjek tjetër, pastaj të një tjetër…port ë gjithë më kanë thënë  të njëjtën. Në “Medlabu” kam marrë rezultatet e analizës histopatologjike të nënshkruara nga patologu prof. dr Ishtvan Klemi, ku shkruan se kam limfom malign në lukth, ndërsa në Kamenicë më kanë thenë se më kanë mbetur edhe vetëm 2 muaj jetë, por krahas mjekimit përkatës, duhet edhe operacion dhe kimioterapi e mbase më vazhdojnë jetën për tre vjet. Farudini ka menduar se i ka ardhë fundi. Ka shkuar në vendlindje në Maqedoni, në fshatin e tij afër Tetovës dhe ka kuptuar për një grua që ka vuajtur nga kanceri në mitërr. “Ka pasë metastaza në tërë trupin por është shëruar duke pirë vajguri të cilin e ka marrë nga Kruja, nga Shqipëria. Atëhere më kanë thënë se nuk mund të më ndihmoje vajguri i thjeshtë që mund të blehet nëpër shitore, por ekskluzivisht vajguri i pastër dhe i rafinuar, por aim und të gjindet vetëm në disa shtete të Europës, ose në Krujë ku është burimi i vetëm i vajgurit të pastër në botë.  Ajo grua më ka ndihmuar që të furnizohem me tre shishe vajguri të tillë dhe unë kam filluar ta pijë përditë. Vendosa të këthehem në Novi Sad dhe të anuloj mjekimin në Kamenicë dhe sidoqoftë që ta ketë shkruar Zoti le të bëhet. Natyrisht se nuk më ka shkuar mëndja që të përdorë çfaredo ilaçi që mi kishin preferuar mjekët, por dy herë në ditë kam pirë vajguri. Kam filluar të ndihem mirë dhe kur e kam shikuar kalendarin e kam vërejtur se ishte dita e 30 që kurë kasha filluar me pi vajguri. Nuk e kam besuar se do të jetoj, sepse secilin mëngjes e kam konsideruar si mëngjesin e fundit…” ka thënë Farudini.

Tani, mjekët e rinjë asesi nuk e pranojnë mjekimin me vajguri duke e konsideruar sharlatanizëm, ndërsa mjekët e gjeneratës së vjetër kanë mendim ndryshe, duke kuptuar për numër gjithnjë e më të madh të mjekuar e të shëruar nga kanceri. Një nga motrat medicinale e cila tërë jetën e vet e ka kaluar në Institutin për onkologji në Kamenicën e Sremit (Sremska Kamenica) e cila është pensionuar para disa vjetësh ka pranuar të rrëfejë se si është bërë e ditur në Kamenicë të Sremit mundësia e shërimit me vajguri. “Mundem lirisht të them se askush që nuk  ka  përdorur vajguri nuk ka mbijetuar kancerin, pavarësisht se me çfarë metode është mjekuar-rrëfen ajo faktin shokues nga eksperienca e sajë 40 vjeçare në Institutin për onkologji në Kamenicë, duke shikuar tu ndihmojë njerzve të sëmurë nga kanceri. Është e tmerrshme kjo kështu si është dhe mjekët nuk guxojnë të flasin për këtë, por kjo është pasqyra e vrazhdët e jetës në të cilën jetojmë. Mbaj mirë në mend kur ne kemi kuptuar për këtë në vitin 1978. Kam punuar në ambulancë në orët e paraditës dhe befasisht ka hyrë një rome, të cilën e kishim lëshuar nga spitali më 1974 që sipas vlerësimit të mjekëve asaj më nuk kemi qënë në mundësi ti ndihmojmë, duke pasë parasysh  se kanceri në gji kishte metastazuar në të gjitha organet. Kur e kam pa në derë të ambulancës të shëruar e të shëndoshë në derë, kam menduar fillimisht se është motra e sajë binjake sepse i mbajë mend mirë fyturat dhe mu kujtua vajza e re që erdhe në Institut në fillim të viteve të shtatëdhjeta në gjendje shumë të rëndë.  Por, kur ajo foli dhe më tha “Eh motër, nuk ka ardhur akoma kohai me për të vdekur” më janë prerë këmbët…E ka thërritur shefin e onkologjisë prof. dr Dushan Petroviqin dhe i kam sqaruar se pacientja është shëruar me vajguri. Kam pritur se do të më përgjigjet se jam çmendur, por ai më çarmatosi me gjërësinë e tij e më tha që ti them pacientes që të vije ditën e nesërme dhe ai do ti nënshkruaje gjithçka që duhet. Pas këthimit të pacientes tonë në vendlindjen e sajë në Oxhak, me letrat që asaj i ishte akorduar një pension në moshën 30 vjeçare, unë mbeta në cabinet me prof. Petrioviqin. Ai mu lut që askujt të mos i rrëfej për këtë rast. Diku në muajin maj, prof Petroviqi më ka thënë se në një kongres ka dëgjuar se rusët në Sibir mjekojnë kancerin me vajguri dhe menjëhere ka vendosur që pushimin e tij ta kalojë në Sibir, duke u njohur me metodat alternative të mjekimit dhe shërimit të kësaj sëmundje të rëndë. Kur është këthye nga Sibiri më ka thënë: “Nuk e keni idenë se ku jetojmë dhe çfarë bote është kjo. Përderisa miliona njerëz vdesin me vuajtje të mëdha, në Sibir, pacientët e sëmurë nga kanceri me shumë sukses mjekohen me vajguri, por me rëndësi është që vajguri të jetë 100 % i pastër. Po të vepronim ne këtu në atë mënyrë, do të na kishin konsideruar si të çmendur dhe do të na kishin future në spital për mjekim. Që atëhere asnjë pacientit nuk i kemi thënë që të mos provojë këtë metodë të mjekimit, por as nuk u kemi preferuar vajguri.

Dozimi

Varet nga pasha, lloji i sëmundjes, edhe pse ekzistojnë njerëz që e konsumojnë vetëm si prevenim.

Pra, ju duhet ai vajguri nga Shqipëria ose vajguri i destiluar nga ndonjë farmaci mirë e furnizuar, lat. Oleum petrae album G179 – kerozin i pastër me  maximum  0,001% aromat dhe 185-225 shkallë të vlimit. Pra sa për fillim mund të filloni me një lugë jo edhe të plotë të çajit. Nëse është e nevojshme mund ta merrni dy herë në ditë. Në raste të ndonjë sëmundjeje është e nevojshme të mirret një lugë sepse mirë apsorbohet në lukth  dhe të arrijë edhe në zorrë, prandaj duhet sasi më e madhe e vajgurit. Pra, nëse konsumenti duhet të marrë një lugë vajguri, ajo është e barabartë me tre lugë të çajit, që nënkupton mundet me i marrë tre lugë të çajit.

Vajguri duhet marrë esull në bark të zbrazët sepse lundron dhe me vetë këtë fakt ka efektin e duhur sepse nëse lukthi është i mbushur atëhere vajguri mbetet në lukth.  Nganjëhere mund të shkaktojë diare-jashtëqitje. Kjo është e mirë, sepse dëshmon se zorrët pastrohen. Mos e pengoni jashtëqitjen-diarenë, sepse ajo pengon procesin e pastrimit, por zvogëloni dozën…  Për prevenim: një herë në vit 12 ditë rrjesht një lugë në bark të zbrazët-esull, sipas mundësive para rracionit të mëngjesit, 6 javë dhe pastaj pauzë prej 8 javësh dhe përsëri edhe 4 javë. Nëse është e nevojshme trajtimin duhet përsëritur një herë në vit.  Në raste reumatizmi duhet marrë 3 herë në ditë nga një lugë pas buke dhe një herë në ditë duhet fërkuar vendet e sëmura. Para se të përdorni në vendet e sëmura, ato vende duhet lyer me ndonjë kremë, për të mos e tharë tërësisht lëkurën.


Për helmime të gjakut: 8 ditë nga një lugë në ditë.

Poashtu, edhe para se të shkoni në gjum mund të konsumoni kerozin-vajguri (zakonisht një lugë) disa orë pasi të keni ngrënë darkë në lukth relativisht të zbrazët. Kjo i mundëson kerozinës-vajgurit të veprojë tërë natën pa u ngatërruar me shumë ushqim. Kështu të veprohet dy muaj dhe pas dy muajve bëhet një pauzë prej 2 muajsh. Këtë mund ta kompensoni me cikorjen ekafesë që mund të pini 3-4 kafe në ditë gjatë dy muajve por me 2 javë pauzë.

Kerozin-vajguri + kimioterapia: ky kombinim nuk preferohet.

Poashtu mund të lyhet në lëkurë. Në këtë rast duhet përzier mirë më vaj ulliri me përmasa 1:1 ose 1:2 në favor të vajit të ullirit, respektivisht 1/3 të jetë vajguri. Pastaj lyhet vendet problematike që është mjaft efikas në rastet e arstritisit, ku mund të ndihmojë ku dhimbjet pushojnë dhe vret patogjenet. Mund të përdoret edhe për fytin e sëmurë po në atë mënyrë.  Koha për marrjen e vajgurit është kryesisht derisa problemi të mos zgjidhet, por mund të mirret edhe për prevenim, çdo vjet pas kurave të antibiotikëve nëse keni vendosë të përdorni antibiotic.  Posaçërisht është i rrezikshëm nëse arrinë në mushkëri, sepse është në gjendje të djege mushkëritë. Nga ana tjetër, edhe uji në mushkëri është i rrezikshëm. Duhet shmangur mundësinë që të arrijë deri në mushkëri, e kjo zakonisht mund të ndodhë gjatë vjelljeve ( reakcion i herxheimerit)  pas përbirjes së sasisë së madhe të vajgurit. Sa I përket shijes së vajgurit të pastër ( pa aromat) thuhet se është shumë bimor dhe i shijshëm. Mangësi e vetme është gokësima…