Dr. Valbona Disha: Zbardhimi i dhëmbëve, si kryhet procedura, kur ka rrezik dhe personave që nuk u lejohet

493

INTERVISTA/ Flet për suplementin “Mjeku në familje”, Dr. Valbona Disha, stomatologe

Dhëmbët e bardhë gjithnjë janë në modë. Por me kalimin e viteve ata fillojnë të humbasin bardhësinë e tyre natyrale dhe duken si të njollosur. Këto njolla zakonisht shkaktohen nga konsumimi i kafesë, verës së kuqe, pijeve e ushqimeve me ngjyrues artificiale apo edhe nga duhani. Mosha është gjithashtu një faktor i humbjes së ngjyrës. Disa njerëz kanë dhëmbë të njollosur që në fëmijëri dhe kjo manifeston defekte në momente të ndryshme të formimit të dhëmbit ose efektet anësore të disa medikamenteve të përdorura gjatë kësaj periudhe të formimit. Por zbardhimi i dhëmbëve ju ofron largimin e këtyre njollave dhe mundëson një buzëqeshje të bardhë, me të cilën të krenoheni. Për mënyrat se si aplikohet ky trajtim dentar estetik e shpjegon në një intervistë për suplementin “Mjeku në familje”, Dr. Valbona Disha, mjeke stomatologe.

Doktoresha zbardhimi i dhëmbëve kohët e fundit po kthehet në një procedurë të zakonshme, por çfarë duhet të dinë pacientët rreth këtij trajtimi dentar?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf