Dr.Sotiral Lako: Si të kuptoni shenjat e anemisë, kush e shkakton dhe personat e rrezikuar

1577

INTERVISTA/ Flet për suplementin “Mjeku në familje”, Dr.Sotiral Lako, mjek hematolog

Anemia është një ndër çrregullimet më të shpeshta të gjakut, që rezulton nga pakësimi-zvogëlimi-apo rënia e numrit të rruazave të kuqe të gjakut në organizmin e njeriut. Ky lloj çrregullimi mund të sjellë probleme të pariparueshme shëndetësore, si rezultat i uljes së nivelit të Hb (hemoglobinës), në rruazat e kuqe, e cila është një ndër komponentët përbërës më të rëndësishëm të rruazave të kuqe të gjakut, që bën transportimin e oksigjenit në të gjitha indet e organizmit. Por se çfarë është anemia, cilat janë kriteret e saj, kush janë shkaktarët kryesor dhe cilat janë simptomat i shpjegon për suplementin “Mjeku në familje”, Dr.Sotiral Lako, mjek hematolog në Tiranë.

Doktor a mund të na tregoni shkurtimisht se çfarë është anemia?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf