Dr. Monika Fida: Si bëhet eliminimi i njollave kafe dhe ato të shtatzënisë në lëkurë

1193

INTERVISTA/ Flet për “Telegraf”, Dr. Monika Fida, mjeke dermatologe në Tiranë

Tetori dhe muajt e dimrit pas tij janë muajt më të përshtatshëm për të filluar terapinë dhe trajtimin e njollave në lëkurë. Njollat kafe në lëkurë ose të quajtura ndryshe hiperpigmentime, Kloasma, Melazma ose njollat e shtatzënisë mund të jenë shkaktuar nga një sërë faktorësh të ndryshëm. Ndër faktorët shkaktues mund të përmendim; shkaqe gjenetike (predispozitë familjare, pra në familje i kanë këto njolla), çrregullimet hormonale ose terapitë e ndryshme si marrja e terapive me estrogjen, gjatë përdorimit të preparateve hormonale si kontraceptivet oral, ndryshimet hormonale (veçanërisht në muajt e fundit të shtatzënisë) quajtur ndryshe dhe maska e shtatzënisë ose gjatë përdorimit të disa medikamenteve si p.sh antibiotike ose preparate kardiake. Por se si bëhet trajtimi për heqjen e këtyre njollave kafe në lëkur i shpjegon në një intervistë për Suplementin Shëndetësor, Dr. Monika Fida, mjeke dermatologe…

Shkrimin e plotë do ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print