Domatet kurojnë çrregullimeve gjenetike, osteoporozën dhe sëmundjet e zemrës

222

Studimet e ndryshme rendisin të gjitha të mirat shëndetësore që përfiton organizmi ynë nga konsumimi i tyre

Të ngrënit e shumtë të domateve dhe të produkteve të tyre është e lidhur me forcimin e shëndetit dhe me zvogëlimin e rrezikut për gjendjet siç janë tumori, osteoporoza (brishtësia e kockave) dhe të sëmundjeve kardiovaskulare të gjitha këto duke u mbështetur në hulumtimet e bëra. Për më tepër gatimi dhe përpunimi i domateve rritë potencën (fuqinë) e lykopenit një përbërës që lufton sëmundjet.

Studimet 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf