Diabetikët, ushqimet që ju mbajnë nën kontroll nivelin e glukozës në gjak

480
Sigal

Farat e kungullit, arrat, kikirikët, thjerrëzat, sardelet, panxhari, fasulja e lajthia janë produktet më të rëndësishme

Veç kujdesit që duhet të bëjnë në konsumimin e produkteve me sheqer dhe ushtrimeve të rregullta fizike, për diabetikët e rëndësishme është edhe konsumimi i disa ushqimeve të pasura me fibra që ndihmojnë metabolizmin e glukozës. Nëse jeni diabetikë, ju tashmë sigurisht e dini rëndësisë e konsumimit të salmonit të pasur me omega-3 dhe brokolve në luftën ndaj kësaj sëmundje. Por, veç tyre, konsumoni edhe ushqimet e mëposhtme për të mbajtur nën kontroll nivelin e glukozës në gjak dhe për ta kontrolluar sëmundjen.

1.Farat e kungullit