Diabetikët, si mund t’i përballojnë ditët e ftohta

135

Stina e dimrit favorizon sëmundjet e tjera, prandaj diabetikët tip 1 dhe tip 2, duhet të jenë të kujdesshëm

Diabetikët, sidomos ata që vuajnë nga diabeti tip 2, përveç diabetit të sheqerit kanë dhe sëmundje bashkëshoqëruese, që nuk lidhen me diabetin. Kështu, këta diabetikë mund të jenë me bronkopneumonipati kronike, d.m.th sëmundje kronike të mushkërive, të cilat gjatë dimrit acarohen duke dhënë; marrje fryme, kollë me gëlbazë, çrregullime në gjakun periferik, etj.. Nëse gjatë kohës që bronkopneumonitë kronike rëndohen apo acarohen, duhet detyrimisht që të shkojnë të konsultohen me pneumologun, për të bërë një mjekim korrekt të këtyre sëmundjeve, sepse në të kundërt mos mjekimi sjell probleme me diabetin e sheqerit.

….

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf