Dhimbja e shpinës, si mund të kurohet

351

Jo rrallë dhimbja e shpinës mund të ndodhi dhe në krizat e veshkave, të cilat nuk duhet t’i ngatërrojmë me sëmundjet e shtyllës kurrizore.

 “Oh dhimbja ime e shpinës”, është një prej ankesave më të zakonshme që dëgjojnë mjekët. Në fakt, nga dhimbja e shpinës ankohen shumë njerëz të të gjitha moshave dhe gjendjes ekonomike e sociale. Ajo është me të vërtetë një problem i përgjithshëm. Instalimi brutal i dhimbjes konstatohet në përgjithësi pas një sforcimi fizik të dhunshëm, një lëvizje rrotullimi ose përkulje të theksuar të trungut. Por mund të ndodhi edhe kur drejton shtyllën kurrizore, ose ngre pesha të rënda. Menjëherë i sëmuri bllokohet dhe dhimbja mund të acarohet nga lëvizja më e vogël.

Shkaqet  

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf