Dëmtimet në tru, shkaktarët, pasojat dhe trajtimi mjekësor

382

KUJDES! Hipertensioni arterial i pa trajtuar, diabeti i sheqerit, yndyrat e rritura në gjak, shkaktojnë hemorragji cerebrale

Iktusi cerebral, nuk është gjë tjetër veçse dëmtimi i menjëhershëm i trurit, një dëmtim që sjell pasoja për jetën. Iktuset janë në dy forma, ishemik dhe hemorragjik. Arsyet pse ndodh kjo, për pasoja që sjell, trajtimin dhe parandalimin mund t’i lexoni në vijim të shkrimit.

Çfarë është iktusi?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf