Cigaret elektronike: Ja 10 gjërat që duhet t’i dini

224
Pirja e duhanit në ambientet publike është ashpërsuar gjithnjë e më shumë për shkak të shqetësimit të të tjerëve nga tymi. Në vend të tyre, po përdoren cigaret elektronike, të cilat nuk kanë tym dhe rrjedhimisht, nuk shqetësojnë të tjerët. Por çfarë dimë në të vërtetë nga të ashtuquajturat cigare elektronike?
Cigare elektronike
Ngjajnë në të gjitha efektet e cigareve, por sigurojnë që nuk shkaktojnë të njëjtin dëm si duhani i zakonshëm. Janë cigaret elektronike, të dala prej kohësh në treg, rreth të cilave është hapur një debat: nuk njihen efektet e vërteta anësore, përmbajnë ende nikotinë (në formë të lëngshme) dhe akoma nuk është e qartë nëse vërtet mund të shkaktojnë varësi ose kanë efekte negative të krahasueshme me duhanin pasiv.
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf