Çfarë duhet të pini kur keni anemi

134

KËSHILLA MJEKËSORE/ Ja kush janë lëngjet që përmbajnë hekur dhe cilat janë pijet që duhet t’i shmangni

Mbi miliona njerëz kanë anemi, sipas statistikave të fundit. Anemia është një kusht që lind kur trupi juaj nuk prodhon mjaft qelizat e kuqe të gjakut ose kur nuk qelizat e kuqe nuk kanë mjaftueshëm hemoglobinë brenda tyre. Vitamina B-12 ose mangësia e hekurit mund të korrigjohet përmes përdorimit të mini vakteve dhe medikamente të caktuara. Në raste të lehta, mjeku juaj mund të kërkojë nga ju që të bëjë disa modifikime në dietë për të rritur këto nivele. Ju mund të rrisni futje e vitaminës B-12 dhe hekurit përmes ushqimit dhe pirjes së lëngjeve.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf