Çfarë duhet të bëni nëse fëmija ka temperaturë?

164
Nëse fëmija juaj ka temperaturë, kjo do të thotë se ai është sëmurë. Por a është temperatura shenjë e një sëmundjeje të rëndë?Ajo është shenja e përbashkët e shumë sëmundjeve. Kur lëkura ndihet më e ngrohtë se zakonisht dhe kur fëmija nuk është i qetë duhet të mendoni për temperaturën.
Sa më e lartë temperatura aq më serioze sëmundja?
Jo. Nuk ka lidhje midis shkallës së sëmundjes dhe temperaturës. Temperatura mund të jetë shumë e lartë në një infeksion të lehtë dhe mund të jetë jo shumë e lartë në një sëmundje të rëndë.
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf