Çdo gjë që duhet të dimë rreth presionit të lartë të gjakut

196

Çfarë është presioni i lartë i gjakut, trajtimet, efektet anësore dhe kontrollet që duhen bërë

Presioni i lartë i gjakut (hipertensioni) është shumë i zakonshëm dhe proporcioni i presionit të lartë të gjakut tek meshkujt dhe femrat rritet me moshën. Përveç niveleve ekstreme, presioni i lartë i gjakut është një gjendje e heshtur që nuk shkakton simptoma. Nëse prisni derisa të mos ndiheni mirë, atëherë mund t’i keni lënë gjërat për shumë vonë dhe është e rëndësishme për të bërë kontrolle të rregullta të presionit të gjakut.

Pse është i rëndësishëm presioni i lartë i gjakut?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf