Banania, fryti magjik që ndihmon në një shumëllojshmëri sëmundjesh

126

Me përmbajtjen e lartë të hekurit, banania stimulon hemoglobinën, që më pas ndihmon në anemi

Banania përmban tre lloje të sheqerit natyral, sakarozë, fruktozë dhe glukozë të kombinuar me fibër. Një banane të jep energji të menjëhershme dhe të qëndrueshme. Hulumtuesit kanë zbuluar se vetëm dy banane, japin energji sa 90 minuta ushtrime fizike. Nuk është çudi që banania është fryti i preferuar i atletëve të njohur. Por energjia nuk është e vetmja gjë që bën banania për të na mbajtur në formë. Banania parandalon dhe shëron një numër të madh të sëmundjeve, gjë që na bën të mendojmë për ta futur në dietën tonë të përditshme.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf