Astmatikët, problemet që sjellin ditët e nxehta

136

Temperaturat e larta bëhen shkak për shpërthimin e krizave astmatike. Ja këshillat e mjekëve

Astmatikët mund të kalojnë stinën e verës me probleme, nëse nuk tregohen ashtu siç duhet. Nën ndikimin e rrezatimit diellor dhe ndikimit të temperaturave të larta rritet sasia e ndotësve dhe komponentëve në ajër, të cilët ndikojnë direkt në shpërthimin e krizave dhe rëndimin e astmës. Prandaj, ekspertët japin këshillën kryesore ndaj këtyre pacientëve, që të mos dalin në asnjë mënyrë gjatë pikut të vapës në stinën e nxehtë të verës. Pasi ata rrezikohen të pësojnë atake të forta astmatike, të cilat mund t’i çojnë edhe drejt vdekjes.

Astmatikët në verë

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf