Astma, receta që pihet si cigare me rozmarinë, mente dhe karota

179

Tregoni kujdes, sepse atakët e vazhdueshëm të frymëmarrjes dhe krizat e herëpashershme dëmtojnë zemrën

Astma është një sëmundje kronike (afatgjate) e mushkërive, e cila inflamon dhe ngushton rrugët e frymëmarrjes. Astma shkakton periudha të herëpashershme të gërhitjeve (zëri fishkëllyes që bëjnë gjatë gjumit), shtrëngime në gjoks, frymëmarrje të vështirësuara dhe kollitje. Kollitja zakonisht ndodh gjatë natës ose herët në mëngjes. Astma prek njerëzit e të gjitha moshave, por më së shpeshti fillon gjatë fëmijërisë. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, më shumë se 230 milionë njerëz janë të regjistruar se e kanë astmën. Më shumë se çereku i tyre janë fëmijë. Kështu astma është një sëmundje kronike që karakterizohet me frymëmarrje të vështirësuar, në formë atakësh që e torturon të sëmurin.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf