Aplikacion i ri i I-Phonit për diagnostikimin e sëmundjeve të zemrës

148

Ky aplikacion është projektuar për identifikimin e pacientëve që vuajnë nga një tip i rrezikshëm i atakut në zemër

Studiuesit kanë zhvilluar një aplikacion eksperimetal të I-Phonit, për t’u ardhur në ndihmë teknikëve të mjekësisë të diagnostikojnë një formë vdekjeprurëse të goditjes në zemër dhe të dërgojnë informacionin menjëherë tek ekipet kirurgjikale që janë në pritje të pacientit. Ky aplikacion jo i kushtueshëm mund të përmirësojë së tepërmi jetën pacientëve. Ky aplikacion i i-phonit është projektuar posaçërisht për identifikimin e pacientëve që vuajnë nga një tip i rrezikshëm i atakut në zemër, i njohur si STEMI, ose Infarkti i Miokardit. Tek të sëmurët me një diagnozë të tillë, furnizimi i zemrës me gjak bllokohet nga një trombozë në arterien koronare.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf