Anila Kalleshi: Yndyrat në gjak, faktorët ndikues dhe trajtime për t’i eliminuar

186

Meshkujt dhe personat mbi 40 vjeç më të rrezikuarën nga yndyrat në gjak

*Estetiste dhe Dietologe

 Yndyrat në gjak shkaktohen nga shumë faktorë, por kryesore është kequshqyerja. Në qoftë se një organizëm funksionon në rregull, ai është i aftë të marrë lëndët ushqyese që i nevojiten dhe të nxjerrë jashtë ato që nuk duhen. Për këtë njerëzit duhet të jenë të ndërgjegjshëm për ushqimet që konsumojnë dhe antibiotikët që marrin. Yndyra është një lëndë ushqyese që përmban shumë energji. Në 100 gramë yndyrë ka dyfish më shumë energji sesa në 100 gramë karbohidrate.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf