Anemia gjatë shtatzënisë, kur rrezikohet bebi, mjekimi dhe masat parandaluese

185

INTERVISTA/ Flet për “Telegraf”, Dr. Kozeta Mustafaraj, mjeke Obstrete-Gjinekologe

Anemia nuk paraqitet në çdo grua shtatzënë. Shtatzënat zakonisht bëhen anemike në tremujorin e dytë të barrës, sepse atëherë rritet nevoja e foshnjes për hekur. Anemia e lehtë nuk e rrit rrezikun për lindje të parakohshme, sepse natyra ka krijuar shumë mënyra se si ta mbrojë beben nga pasojat negative të anemisë. Por se cilët janë faktorët predispozues për shfaqjen e saj, shenjat dhe masat parandaluese i shpjegon në një intervistë për Suplementin Shëndetësor, mjekja Obs-Gjinekologe, Kozeta Mustafaraj.

Doktoreshë është e vërtetë që gratë shtatzëna janë mjaft të rrezikuara për të shfaqur probleme me aneminë dhe nëse po, përse ndodh kjo?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf