Alzheimeri, si të kuptoni humbjen e kujtesës që në simptomat e para

338

Sëmundja ndryshon nga njëri person te tjetri. Kohëzgjatja mund të jetë e shkurtër deri në tre vjet, ose e gjatë deri në 20 vjet

Sëmundja e Alzheimerit është një gjendje, në të cilët qelizat nervore të trurit vdesin, duke e bërë më të vështirë për sinjalet e trurit të transmetohen në mënyrë të rregullt. Simptomat e Alzheimerit mund të jetë vështirë të dallohen në fillim të sëmundjes. Një person me sëmundjen e Alzheimerit ka probleme me kujtesën, vlerësimin dhe të menduarit, që e bën të vështirë për personin të punojë ose të jetojë normalisht ditë pas dite. Vdekja e qelizave nervore ndodh gradualisht gjatë një periudhe prej disa vitesh…

Për më tepër lexoni në gazeten  “Telegraf”