5 mënyra për të forcuar kujtesën

259
Kujtimet janë disa blloqe që ndërtojnë biografinë tonë dhe na tregojnë çfarë kemi bërë por ata luajnë edhe një rol jetësor në krijimin e një identitetit.
Mirëpo mbingarkimi i trurit me shumë informacione, stresi, kequshqyerja ndikon në rënien e mprehtësisë së kujtesës sonë.
Revista mjekësore “Medical News Today” ka renditur 5 mënyrat se si në të forcojmë kujtesën tonë.
Sipas saj nëse në ushqehemi me një dietë të shëndetshme do shohim përmirësim në memorizimin e gjërave.
Është e rëndësishme që ne dietën tonë të jenë dhe produktet si avakado,kanella, bishtajat, vaji i ullirit, arrat, dhe peshku.
Stërvitja e turpit është një tjetër mënyrë për të ndihmuar mendjen tonë.
Shtimi i punëve ka bërë që njerëzit të flenë më pak, studiuesit këshillojnë që marrja e një gjumi të shkurtër e ndihmon trurin të çlodhet dhe të memorizoj më shumë.
Dy mënyra të tjera për të pasur një kujdes të shëndetshme është dhe stërvitja e turit me lojëra inteligjence, meditimi dhe dëgjimi i muzikës.