13 punët më të këqija për mushkëritë tuaja

231
Nëse punoni në këto 13 sektorë, atëherë do të keni probleme me shëndetin e mushkërive.
Për fat të keq, problemet e mushkërive apo shëndet si rezultat i punës së rëndë janë të zakonshme.
Sipas një studimi rreth 17 % e rasteve me astmë në SHBA shkaktohen si rezultat i punës, ndërsa 22 % të njerëzve u janë përkeqësuar simptomat e astmës si pasojë e punës së tyre.
Ja cilat janë 13 punët që ndikojnë negativisht në shëndetin e mushkërive tuaja.
1-Ndërtimi: Për shkak të pluhurit, këto punonjës rrezikohen seriozisht nga kanceri i mushkërive.
2-Fabrikat e prodhimit: Këto punëtorët ekspozohen ndaj pluhurit, kimikateve dhe gazrave.
3-Bujqësia: Ekspozimin ndaj baktereve, plehrave kimik, sëmundjeve të ndryshme të kafshëve etj. 
4-Mjeksia: Për shkak të disa alergjive të produkteve dhe ilaçeve të ndryshme që përdorin mjekët.
5-Fabrika e prodhimit të tekstileve: Përpunimi i tekstileve bëhet vetëm me kimikate.
6-Pastrimi: Detergjentet e ndryshëm nxisin reaksionet alergjike në rrugët e frymëmarrjes.
7-Mesuesia: Mund të duket si një profesion i pastër, por në fakt disa janë alergjik nga shkumësi. Gjithashtu qëndrimi mbyllur me shumë njerëz rrit shanset për sëmundje virale dhe gripale.
8-Lyerja dhe serviset e makinave: Janë gjithë kohës të ekspozuar ndaj kimikëve dhe agjentëve alergjik të bojërave.
9-Transporti: Gjithmonë të ekspozuar ndaj pluhurit.
10-Minierat: Të gjithë e dimë se sa është jetëgjatësia e minatorëve.
11-Zjarrfikësit: Përballja me tymin e zjarrit është asfiksues dhe i dëmshëm për mushkëritë.
12-Bukëpjkësit: Të ekspozuar ndaj miellit me kalimin e kohës grimcat e tij shkaktojnë ndjeshmëri dhe reaksione alergjike.
13-Barist: Janë gjithmonë të mbyllur në një dhomë ku konsumohet pafundësisht duhan.