10 receta me smoothie për diabetikët

408

10 RECETA ME SMOOTHIE PËR DIABETIKËT

1.Smoothie mëngjesi për diabetikët

Përbërësit:
-1 kupë me qumësht bajameje
-1 lugë gjelle pluhur kakaoje pa ëmbëlsues
-1 lugë gjelle caj jeshil
-1 dorë me mjedra të ngrira
Përgatitja: Hidhni të gjithë përbërësit në blender derisa të marrin trajtën e duhur. Ju bëftë mirë!

2.Smoothie i drekës për diabetikët


Përbërësit:
-1/2 e mollës, e qëruar dhe e prerë në copa
-1 karrotë mesatare
-1 kupë spinaq
-1/2 e kupës me qumësht bajameje, të paëmbëlsuar
-1/2 e kupës me kuba akulli
Përgatitja: Hidhni të gjithë përbërësit në blender derisa të marrin trajtën e duhur. Ju bëftë mirë!

3. Smoothie i darkës për diabetikët


Përbërësit:
-1/2 e kupës me mjedra të ngrira
-1 kupë kale
-1 kupë qumësht soje
-6 kuba akulli
Përgatitja: Hidhni të gjithë përbërësit në blender derisa të marrin trajtën e duhur. Ju bëftë mirë!

4. Smoothie me kos


Përbërësit:
-1 mollë të qëruar e të prerë në copa
-2 lugë gjelle muesli
-150 g kos me yndyrë të ulët (në karton)
-150 ml qumësht të ftohtë e të skremuar (1/4 pint)
Përgatitja: Hidhni të gjithë përbërësit në blender derisa të marrin trajtën e duhur. Ju bëftë mirë!

5.Smoothie diabetik me qumësht bajameje


Përbërësit:
-1 kupë me qershi të ngrira pa ëmbëlsues
-1/2 e kupës me boronica të freskëta ose të ngrira pa ëmbëlsues
-1/2 e avokados
-1 kupë qumësht bajameje pa ëmbëlsues (opsionale: me shije vaniljeje)
Përgatitja: Hidhni të gjithë përbërësit në blender derisa të marrin trajtën e duhur. Ju bëftë mirë!

6. Smoothie me luleshtrydhe


Përbërësit:
-1/2 e kupës me luleshtrydhe të ngrira
-1 kupë me collard greens
-1/2 e kupës me qumësht soje të paëmbëlsuar
Përgatitja: Hidhni të gjithë përbërësit në blender derisa të marrin trajtën e duhur. Ju bëftë mirë!

7.Smoothie me cokollatë dhe gjalp kikiriku (diabeti gestational)

Përbërësit:
-1/2 e kupës ujë
-1/2 e kupës me qumësht bajameje apo soje të paëmbëlsuar
– 1 lugë caji gjalp kikiriku natyral
-1 lugë caji pluhur kakaoje të paëmbëlsuar
-1 dorë me manaferra sipas dëshirës
Përgatitja: Hidhni të gjithë përbërësit në blender derisa të marrin trajtën e duhur. Ju bëftë mirë!

8.Smoothie me pjeshkë


-1/2 e kupës qumësht të skremuar
-1 enë (rreth 15 ounce) me feta pjeshke me lëng, ose 1 kupë me feta të freskëta pjeshke
-1/4 e kupës me kos pjeshke pa yndyrë dhe me ëmbëlsues artificial
-Embëlsues artificialë (opsionale)
-1 kupë me kuba akulli
Përgatitja: Përgatitja: Hidhni të gjithë përbërësit në blender derisa të marrin trajtën e duhur. Më pas shtoni ëmbëlsuesin artificial dhe përzijeni sërish. Ju bëftë mirë!

9.Smoothie me kivi


Përbërësit:
-3 kivi, të qëruara dhe të prera në feta
-2 banane mesatare, të prera në 4 copa dhe të ngrira
-1 kupë me kos të thjeshtë pa yndyrë
-3 lugë gjelle mjaltë
-1/4 e lugës së cajit me ekstrakt bajameje (opsionale)
– 1 ½ e kupës me akull të copëtuar
Përgatitja:
Hidhni të gjithë përbërësit në blender derisa të marrin trajtën e duhur. Më pas shtoni akullin dhe përzijeni sërish. Ju bëftë mirë!

10.Smoothie jeshil


Përbërësit:
-1/2 e kupës së ujit
– 1 kupë me jogurt grek
– 1 kupë kale
– 1 lugë gjelle pluhur proteinik sipas zgjedhjes suaj
-1 dorë gjethe menteje
Përgatitja: Hidhni të gjithë përbërësit në blender derisa të marrin trajtën e duhur. Ju bëftë mirë!