Vlahutin: Vetingu është çelsi për një reformë të suksesshme

246

Ambasadorja e BE në vendin tonë tha se ligji i Vetingut është çelsi i suksesit të reformës në drejtësi.

Vlahutin: Vetingu është çelsi për një reformë të suksesshme. Efektet do të jenë të justifikuara. Do të jetë i bazuar vetëm mbi aftësite profesionale. Pra është është duke u shqyrtuar  kushtetutshmëria e ligjit

Ministri për Çështjet Vendore njëherësh edhe koordinator për luftën kundër korrupsionit ka deklaruar se vetingu përbën një mekanizëm të paprecedentë në historinë e institucioneve shqiptare.

ÇuçiShqipëria po përjeton një reformim të sistemit të drejtëisë. Krijimi i strukturave të posacme  për luftën kundër korrupsionit si SPAK dhe BKH është një lajm shpresdhënës. Ndryshimet kushtetuese dhe miratimi i vetingut përbën një mekanizmë të papprecente në historinë e institucioneve shqiptare dhe një realitet të ri në luftën kundë korrupsinit në Shqipëri.

Vetë fakti që segemente të politkës dhe të gjyqësorit kanë ushtruar një rezistencë të pamoral do të thoja tregon rëndësinë e këtyre ndryshimeve të cilat sfidojnë në mënyrë forntale status quonë e pandëshkueshmërisë në vendin tonë

Janë këto përpjekje të mazhorancës dhe të qeverisë që kanë ndikuar pozitivish në perceptimin e qytetarëve të anketyar si pjesë e barometrit të korrupsionit që e renditi venditn tonë të 4 ndër vendet kanë bërë punën më të mirë