Vijon replika për plakën e Beratit. Manjani-Lames: E paçi sa malet udhëheqësin

204
Nga Ylli Manjani
Një përgjigje për Lamen dhe jo vetëm.
——–
Lame,
Je pak konfuz në arsyetim! Më lë të kuptoj se “ske çti bësh gomarit dhe i bie samarit”! Bjeri atij të shkreti gomar ndonjëhere, siç bëje dikur! Mos më nxirr arësye për këtë!
Nejse, fundja bjeri kujt të duash edhe samarëve që kanë vënë partitë (PS e para) në administratë! Ti e di që unë jam gjithmonë kundër samarëve që vetëm mbrojnë gomerët që i vënë se për tjetër punë nuk janë!
Por hallin e kam tek ajo “plaka mediatike”. Ti e di shumë mirë që zgjidhja e hallit të saj shkakton halle tek fqinjët e saj! Ndaj dhe samari (pra zyra e ALUIZNIT) kish hezituar të çelte një sherr ndërmjet fqinjësh! Kishte një letërkëmbim të gjatë kjo çështje. Kishte dhe letra të firmosura nga ti.. Pra plakën nuk e kishit lënë pa përgjigje. Por halli i saj mediatik bëri që ato letrat të shumëzoheshin me zero.
Plaka u be mediatike, sepse ajo u përdor si standart i degjenerimit të shtetit në publik. Udhëheqësi, që e paçi sa malet, e bëri atë plakë kavje mediatike për të parë se sa e mbajnë nervat nënpunësin ligjzbatues! Dhe në fakt nuk e mbajtën, duke treguar se sa e madhe është vrima e çorapit që ka krijuar partia-shtet në administratë.
Ti dhe unë ndajmë të njëjtën shkollë të shtetformimit dhe zgjidhja e hallit në media nuk është shtetformim por shtetdhunim!
Pa dyshim që ti je dakort me këtë.
Të kthehem tek rasti i zyrës, shkruan se i kishe “tërhequr vëmendjen zyrës”?!! Vemendja i tërhiqet drejtuesit more, jo ndërtesës e as kolektivit!!!
Pergjegjësia ligjore është individuale jo kolektive!!
Përgjegjësia quhet kolektive, kur zbulohet ndonje grup kriminal i strukturuar!!! E jo për të justifikuar drejtorin hajt ti biem zyrës!
Përgjegjësitë kolektive janë syndroma të këqia, ti më mirë se kushdo e di! Sa raste nga historia e komandatit ke rrefyer me përgjegjësi kolektive?!
Është e keqe kjo gjë o Lame! Shumë e keqe! Unë nuk të akuzoj ty si ndjekës i komandatit, por praktika që ke firmosur i shërben vetëm kultit të udhëheqësit, nga i cili ke ditur edhe të ndahesh.
Dhe më në fund, vrimat e çorapeve të administratës do mbyllen vetëm duke i hequr asaj çorapet politike dhe duke i veshur corapet e më të diturve, të mençurve, punëtorëve dhe shërbyesve të përgjegjshëm! Nësëe çorapet politike të derisotme do ti zëvendësoni me çorape të reja të që i sjell partia e vetme që qeveris, skeni mbyllur asnje vrimë, por keni krijuar një gropë! Hoqët tepsinë por krijuat govatën! Natyrisht nuk je ti autori i saj, por nuk dua që tē jesh kontribuesi!
Fillimi është i keq! Drejtorët e rinj që po emëroni (ende jo ti) janë supër politikë! Besnikë jo thjesht të partisë por të udhëheqësit!
E që të mos e zgjas më, këshilla ime për ty është të kthehesh tek shtetari! Nuk bëhesh populist ti! Nuk të shkon!
Të përshëndes,