Veliaj: Më shumë hapësira të gjelbra për qytetarët

131
Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj ndoqi nga afër punimet që po kryhen në bllokun e pallateve në rrugën “Medar Shtylla”, ku edhe po bëhet rikualifikimi i të gjitha hapësirave mes pallateve, përfshirë rrugët, trotuaret, ndriçuesit, koshat e mbeturinave dhe lulishtet.
Duke e konsideruar një histori suksesi aksionin e zhvilluar në njësinë 5 për lirimin e hapësirave publike, kryebashkiaku Veliaj tha se janë liruar shumë hapësira që deri dje konsideroheshin ishin shpallur si të paprekshme.
“Unë kam qenë në këtë zonë edhe gjatë kohës së fushatës, një zonë që ka pasur probleme të vazhdueshme, bllokime rrugësh, zënie të hapësirave. Më vjen mirë që mentaliteti i të fortit nuk ekziston më në Tiranë. Sot, i fortë quhet ligji, shteti dhe qytetari”, – tha Veliaj.
Ai bëri të ditur se Bashkia e Tiranës ka ndjekur praktikën e me të mbaruar prishjen e ndërtimeve pa leje dhe çlirimin e hapësirave të zëna, vijon me procesin e rehabilitimit, kthimit në identitet dhe gjelbërimit të zonës. “Ky që po rehabilitojmë sot është vetëm njëri nga blloqet kryesore. Në njësinë 5 do të do të kemi 5 blloqe të tilla”, – tha Veliaj.